Unna pääsi tänään luonnetestiin.  :)  Eli siis Peski Nouska ja ikää vajaa 2v 10kk:

Lohja 23.5.2010 Lea Yli-Suvanto & Sami Heikkilä
Toimintakyky -1 pieni
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu -2 riittämätön
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
laukauskokematon ++
Yht. 120-35 = 85 p


Tuomaria tervehdittiin innokkaasti kun tuomari otti kontaktia. Unna ei leikkinyt, mikä hieman yllätti kun yleensä kuitenkin on leikkinyt vieraidenkin ihmisten kanssa vetoleluilla jne. Oli kuitenkin kiinnostunut tuomarista ja lelusta, mutta ei ottanut kuin kerran kiinni ja päästi heti irti. Testin alussa oli muutenkin ihan 'laamamainen' ja tutkiskeli ympäristöä. Ehkä myös valeraskaus osaltaan vaikutti, mutta silti olisin ehkä hieman enemmän odottanut taistelutahtoa. Tuomarin valitessa lelua kattoi innoissaan, mutta heti kun lelulla olis saanu leikkiä niin ei kiinnostanu... :D

Kelkalla haukkui alkuun edessä, mutta kelkan tullessa lähemmäs siirtyi vähitellen haukkuen taaksepäin ja kelkan ollessa mun kohdalla oli lopulta narun päässä. Tuli metrin päähän ihmettelemään, mutta haistelemaan vasta kun olin itse kyykyssä kelkan vierellä. Ohi kävellessä kävi kerran nuuhkaisemassa ja jatkoi matkaa rennon oloisesti.

Puolustaessa haukkui hetken edessäni, minkä jälkeen siirtyi jalkojeni taakse haukkumaan. Heti kun tuomari laski kädet, niin U meni innoissaan tervehtimään. Jäi tuomarin luokse vilkuillen minua.

Haalarin ponnahdukseen Unna vastasi parilla haukahduksella ja pomppauksella. Ohi mennessä ei sitten edes huomioinut haalaria. Tynnyrillä Unna käännähti ja haukahti pari kertaa ja jatkoi sitten normaalisti eteenpäin. Tynnyriä meni suoraan tutkimaan eikä muuten ohi mennessä kiinnittänyt huomiota.

Pimeässä huoneessa Unna kävi kurkkaamassa vähän peremmällä mutta palasi sitten tuomarien luokse. Tuli häntä heiluen luokse kun äännähdyksen jälkeen tajusi mun sittenkin olevan siellä.

Seinällä haukkui muutaman kerran ja sen jälkeen nuuhki vain maata. Tuomarin lopettaessa tervehti häntä heiluen.

Laukaukset kuullessaan säpsähti, mutta melko nopeasti oli taas normaali itsensä. Tuijotteli vain mistä äänet kuuluivat.

Tuomarien mukaan Unna stressaantuu hetkellisesti, mutta palautuu nopeasti (kuulemma hieman rauhaton hermorakenne ei oikein täydellisesti kuvaa, mutta lähinnä). Reagoi ärsykkeisiin hieman viiveellä ja tarkkailee tilannetta ennen toimimista. Kelkan / hyökkääjän lähestyessä oli halua puolustautua, muttei loppuun asti kyennyt vaan perääntyi haukkuen. Unna myös muisti asiat, muttei antanut niiden vaikuttaa sen suuremmin itseensä.

Mielenkiintoinen kokemus ja ihan koiran oloinen testitulos  :)  Testin jälkeen oli heti normaali itsensä, eikä mistään huomannut että olis jotain erikoista tapahtunu.