Osallistuttiin Unnan kanssa Suomen Rally-Tokoliiton (SuoRaT) järjestämälle nuorten viikonloppuleirille.

Perjantai

Saavuttiin Unnan kanssa hieman ennen kello kuutta. Tutustumisleikki, Unna ois halunnu leikkiä toisten koirien kanssa... Illalla vielä Rally-Tokoa kokeneiden ryhmässä, jossa ohjaajana oli Reeta ja koirakoita 6. Kivoja liikkeitä ja ratoja, muutama liike oli semmoinen joita ei olla aiemmin käytännössä kokeiltu. Rataa vaihdettiin muutama kerta ja viimeisellä kerralla oli pääasiassa avoimen luokan juttuja.

Unna innostui estehypystä ja perään oli heti houkutus ... Houkuttimena oli kaksi lelua; jänis/orava/mikälie ja rotta sekä Nero-koiran nakinpaloja parilla viimeisellä suorituskerralla. Unnalla on mummolassa samanlainen rotta ja sehän tietysti kiinnosti kovin ekalla kerralla. Puskan luona Unna rupes haahuilemaan ja tuijotteli muualle. Spiraali oli aika kiva ja pujottelu kanssa, huomaa kyllä missä on aiemmin palkkailtu paljon ;)

Illalla Unna istuskeli mukana nuotiolla ja kerjäsi makkaraa.

Lauantai

Yöllä heräilin vähän väliä, kiitos hyttysten pääasiassa,  ja Unna oli myös rauhaton, kun oli häkissä ja oli niin paljon koiria lähellä ja vähän väliä joku haukahti tai vinkui. Lopulta lähdettiin ulos kuuden jälkeen Juulian & Betsyn (Australianpaimenkoira) kanssa, koska heilläkin oli univaikeuksia ja lisäksi Betsy meinasi hypätä ikkunasta ulos yöllä... Tehtiin pitkä lenkki metsässä polkua pitkin. Lenkin jälkeen istuskeltiin ulkona nuotiopaikalla, koska ei viititty mennä herättämään muita ... Sit rupes satamaan tihkua, säätiedotus, jota Bean kanssa perjantaina pohdittiin osuikin oikeaan (Espoo puolipilvistä, hieman sadetta).

Rally-treenit. Ruoholla oli paljon vaikeampaa kuin hiekalla, enemmän hajuja... Taas eri ratoja eri luokista ja lopuks pitkää rataa. Unna oli kiva sillonku kulki kunnolla ja maahanmenot oli hienoja :) Jossain vaiheessa ei halunnu mennä ollenkaa keskemmäs, vaan kyttäs jotain aina samassa kohdassa. Unna-parka lukkiutui täysin, mitä ei ole aiemmin juurikaan tapahtunut. :o Palkkasin radalla satunnaisesti ja radan jälkeen lelulla. Vuoroa odotellessa opeteltii Tiinan torstaina kotiläksyks antamaa temppua ;)

Päivällä oli vapaavalintaisia treenejä, oltiin Unnan kanssa naksutinkoulutuksessa. Heidi piti sitä ja opetin naksun avulla Unnalle yhtä rallyn liikettä; koira tekee silmukan ohjaajan vierellä. Lisäks muita temppuja, Unnalla oli kuuma niin ei kauheesti jaksettu treenaa :D Käytii Juulian & Betsyn kanssa taas lenkillä ja vastaan tuli irtokoira, juoksuinen narttu, joka ei meinannut millään palata kotiinsa ... Teoriatunnin ajaksi jätin Unnan häkkiin ja odotteli melko rauhassa. 

Illalla meidän oli tarkoitus osallistua Claudian vetämiin agitreeneihin, mutta Unna liikkui hieman jäykästi ja lyhyillä askelilla eikä muutenkaan vaikuttanut normaalilta, joten päätin jättää sen väliin. Sen sijaan venyttelin Unnaa ja seurattii Tiinan pitämää koiratanssia ja osallistuin siihen ilman koiraa tehtävissä liikeharjoituksissa. Vaikutti ihan kivalta, vois joskus kokeilla Unnan kanssa enempi (:

Unna oli ihan väsynyt ja kömpi sängyn alle nukkumaan. Jaksoi kuitenkin tulla vielä käymään ulkona ja kattoa koiratanssikisaa ja odotella pöydän alla mun syödessä lettua. Nukahti heti kun pääsi yläkertaan ja löysi hyvän asennon, on se niin suloinen <3

Sunnuntai

Unna nukkui ilmeisesti heräämättä (ei ainakaan ollut liikkunut yhtään) koko yön puoli seitsemään asti, jolloin joku haukahti ja itse säpsähdin ja kurkkasin Unnaa -> Unna huomaa, että olen hereillä ja hyppää sänkyyn antamaan pusuja. Yli tunnin makoili sängyssä mun vieressä ja nukkui siinä. Hieman ennen kahdeksaa Unna halusi ulos (kotona yleensä nukkuu kymmeneen asti jos siihen on tilaisuus...), joten lähdin sen kanssa pienelle kävelylle tällä kertaa ilman Juulian ja Betsyn seuraa, koska he joutuivat jo eilen palaamaan kotiin kun Betsy vaikutti kipeältä. Palattuamme muutkin alkoivat heräillä ja söimme aamupalan.

Rally-Tokoa, pääasiassa ohjaajat treenas ilman koiraa pujottelua, spiraaleja, houkutusta yms liikkeitä. Unna oli tosi kärsimätön ja haukkui paljon odotellessaan puussa kiinni. Ei yleensä hauku samalla tavalla (haukunnan laatu taisiis semmone) ja paikalla olot on viime aikoina sujuneet tosi hyvin, mutta ehkä se oli vaan niin väsynyt. Sen jälkeen oli treenailua koiran kanssa, mutta Unna tuntui väsyneeltä ja oli kuuma, joten tehtiin vain muuta pujottelu ja lopelteltiin sen jälkeen.

Yhdeltä alkoivat Rally-Toko -kisat Oittaalla ruohokentällä. Kisa oli samalla epävirallinen nuorten sm-kisa. Käveltiin paikalle ja laitoin Unnalle märän pyyhkeen niskaan. Todella kuuma. Starttinumero oli 12 eli jouduttiin hetki odottelemaan. Radalla Unna laahusti, hetkittäin otti kontaktia, muuten sitä ei oikeen kiinnostanu... Spiraali oli kiva, ekan kierroksen loppupuolella rupes kulkemaan, mutta spiraalin loputtua alkoi taas laahustaminen... Kisalomakkeessa huomautettiin useampaan kertaan kiristyvästä hihnasta (Unski lähtee toiseen suuntaan maata haistellen...) sekä pari kertaa kontaktin puutteesta. Yksi kyltti uusittiin (-3p.), mut selvittii sentää rata loppuun ja muutamasta kyltistä ei ollut mitään huomautettavaa. :)

Tuloksena 47pistettä, eli ei hyväksytty suoritus, johon vaaditaan 70p. Hylkyjä/keskeyttämisiä tuli paljon ja olosuhteet eli kuumuus huomioon ottaen Unna oli aika kiva ja tästä on hyvä jatkaa, viime kisoissa otti vielä vähemmän kontaktia ... :) Unna oli ihan poikki ja makasi kyljellään silmät kiinni mun vieressä, vaikka ympärilllä oli muita koiria. Ei edes huomannut / välittänyt, kun jätin sen makoilemaan hakiessani arvostelulomakkeen, naminäytepussin ja lelun.

Käytiin Unnan kanssa kahlailemassa ja Tuikku oli seurana, kun muutama mukaanluettuna Tuikun mamma Claudia oli uimassa :) Käveltiin sit vielä takaisin majalle ja hain kamat. Unna istui autossa nätisti ja kotona meni keinun alle varjoon nukkumaan. Höpsö koira, joka on vähän turhankin ihmisrakas, kaikkia ihmisiä pitäis moikata ja kerjätä rapsutuksia... 8)

1246293611_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

vuoroa odotellessa.

1246293957_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

kahlailemassa.

1246294044_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

väsynyt Unna odottelee kisan loppumista.

Tulipa romaani mut ihan sama :D ja tekstistä tulee kuva, että harjoiteltiin koko ajan, mut ei muusta oo kirjoitettavaa :DD

Kiitokset kaikille järjestäjille/ohjaajille ja leiriläisille! :)